تکنیک حفر زمین یک تکنیک معماری ساده و در عین حال قدرتمند است که شامل حفاری زمین برای ایجاد فضا یا فضاهایی میشود. به جای ساختن به سمت بالا، اجرای هر اثر، بر مبنای خطوط طبیعی زمین پیش میرود و اتاق، حیاط و کل سازه را در دل زمین، کندهکاری میکُند.
در حقیقت تکنیک حفر زمین، مجسمه ساز، مناظر طبیعی است! این تکنیک که برای هزاران سال استفاده میشود، ترکیبی منحصر به فرد از پایداری، بهرهوری انرژی و حس یکپارچگی با طبیعت را ارائه میدهد. از غارهای باستانی گرفته تا خانههای امروزی که با پوششی از زمین محافظت میشوند، زمین حفر شده برای نسلها، پناهگاه و ارتباطی با خود زمین را فراهم کرده است. معماری زمینه گرا در این تکنیک، به خوبی به چشم میخورد و منجر به خلق بناهای زمینه گرا در هر فضایی میشود.
در تکنیک حفر زمین در اغلب موارد، خانهها در خاکهای نرم، تاف (نوعی سنگ آتشفشانی پر خِلَل و فُرَج)، لُس( نوعی سنگ بادرفتی) یا گدازههای متخلخل، در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک حفر میشوند. البته بسته به ظاهر سایت، زمین یا در اعماق خاک حفر میشود و یا در دامنه تپه!
فضاهای افقی حَفر شده، در کنار تپهها بخشهای غارمانندی را ایجاد میکنند که از طریق راه پلهها و گالریها قابل دسترسی هستند. دسترسی به خانه توسط همین راه پله انجام میشود که اغلب شیب زیادی دارد.
تکنیک حفر زمین در مناطقی مانند فلات یا دشت ایجاد امکان رخ دادن دارد. نوعی حیاط روباز به عمق چندین متر، کنده میشود. نمونههای زیبایی از تکنیک حفر زمین در کشور چین یافت میشود، در استانهای هونان، شانشی و گانسو، جایی که بیش از 10 میلیون نفر در خانههایی زندگی میکنند که از دل لایههای لُس بیرون آمدهاند. در تونس نیز می توان دستاوردهای جالبی از تکنیک حفر زمین را یافت. در کاپادوکیا از کشور ترکیه نیز خلاقیتهای استثنایی از تکنیک حفر زمین وجود دارد که در آن معماران بخشهای عمودی و افقی را با هم ترکیب کردهاند.
اگر هنوز فرصت مطالعه مقاله "همه چیز در مورد زمینه گرایی در معماری" را به دست نیاوردهاید، میتوانید به این مقاله به چشم مصداق حقیقی و باستانی این سبک از معماری نگاه کنید!
Source: dev.earth-auroville