امروزه دیگر ساختمانها نمیتوانند صرفاً سازههایی عاری از احساس و ارتباط با تجارب انسانی باشند. معماری باید به گونهای تکامل یابد که طیف کامل نیازها و آرزوهای انسان را در برگیرد و حس تعلق، رفاه و شادی را تقویت کند. در عصری که با شهرنشینی سریع و پیشرفتهای تکنولوژیک تعریف شده، معماری انسانی بهعنوان یک امر ضروری مطرح است. معماری انسانی، ایجاد فضاهایی را در اولویت قرار میدهد که نه تنها کاربُردی باشند، بلکه از نظر احساسی نیز توانایی برانگیختن احساسات ناظران را داشته باشند. معماری انسانی میتواند تشخیص دهد که آیا ساختمانها این قدرت را دارند که حالات، رفتارها و کیفیت کلی زندگی ما را شکل بدهند یا نه. معماران میتوانند با ترکیب عناصر طبیعت، نور طبیعی و فرمهای ارگانیک، محیطی ایجاد کنند که باعث آرامش، کاهش استرس و الهام بخشیدن به خلاقیت انسانها شود. معماری انسانی همچنین بر اهمیت تعامل اجتماعی و ساختن جامعه نیز تأکید دارد. معماری انسانی فضاهایی را ایجاد میکند که افراد را تشویق میکنند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و حس تعلق و هدف مشترک را تقویت کنند.
در همین راستا، دانشگاه Loughborough اولین مؤسسه دانشگاهیست که با جنبش Humanise که خواستار پایاندادن به "ساختمانهای بیروح و کسالتبار" و تأثیر منفی آنها بر سلامت عمومی و کره زمین است، همکاری میکند. این همکاری شامل توسعه محتوا برای برنامه کارشناسی ارشد معماری و طراحی است که در پاییز 2025 اجرا خواهد شد. همچنین مجموعهای از سخنرانیها و کارگاههای آموزشی نیز برای بررسی ایده احساسات به عنوان تابعی از طراحی وجود خواهد داشت. دکتر رابرت اشمیت سوم از دانشکده معماری، ساختمان و مهندسی عمران دانشگاه Loughborough گفت: «ما از فرصت همکاری با Humanise بسیار هیجانزده هستیم. تاریخ ما به عنوان یک دانشگاه، مدتهاست که ادغام طراحی و ساخت را بررسی کرده است که ریشه در جنبش هنر و صنایع دستی دارد. برخی از اولین فلسفههای آموزشی ما همه درباره «آموزش تولید» و «یادگیری از طریق انجام» بوده است. من فکر میکنم این ابتکار برای دانشجویان ما بسیار سودمند است و آغازی برای دسترسی بیشتر به رویکردهای گستردهتر و فرصتهای عملی خواهدشد.
ابیگیل اسکات پاول، رئیس جهانی کمپین انسانسازی، گفت: "Loughborough همیشه پیشگام بوده است و این دوره جدید، نمادی از تغییرات گسترده در آموزش معماریست. این اتفاق، مبحث سختی و تخصصیبودن بیش از حد آموزش در گذشته را به چالش میکشد و نسل جدیدی از معماران را پرورش میدهد.
این اعلامیه پس از برگزاری یک گردهمایی تحقیقاتی به میزبانی کمپین Humanise که در مارس 2024 با حضور تیمی از Loughborough انجام شدهبود، انتشار یافت. این رویداد، 40 نفر از دانشگاهیان برجسته جهان که در نقطه تقاطع معماری و علوم اعصاب فعالیت میکنند را با گروهی از متخصصانِ صنعت، گِرد هم آورد تا در مورد چگونگی تأثیر وجهه بیرونی ساختمانها بر سلامت، احساسات و رفتار افراد بحث کنند.
انسانی شدن معماری صرفاً یک روند نیست. این یک تغییر اساسی در نحوه تفکر و طراحی محیط ساخته شده توسط ماست. با پذیرش این رویکرد، معماران میتوانند فضاهایی را ایجاد کنند که نه تنها زندگی ما را غنی بلکه جهان را به مکانی انسانیتر و مهربانتر تبدیل کند.
Source: lboro.ac.uk