تکنیک Extruded earth یک روش ساختوساز با قدمت چند قرن است که از خاک فشرده برای ایجاد مصالح ساختمانی استفاده میکند و شاهدی بر رابطه ذاتی بین معماری و بافت آن محسوب میشود. این عمل که عمیقاً در سنتها و منابع محلی ریشه دارد، رویکردی پایدار و حساس از نظر زیستمحیطی برای ساختوساز ارائه میدهد که به طور یکپارچه با مناظر و آب و هوای اطراف هماهنگ میشود.
آثار ساختهشده با تکنیک Extruded earth با رنگهای خاکی و سطوح بافتدار خود، حس مکان و تعلق به آن را تجسم میدهند و ارتباطی را با زمین و تاریخ آن تداعی میکنند. این گونه است که اصول معماری زمینهگرا به شکل ذاتی، منجر به ساخت بناهای زمینه گرا میشوند که به وسیله تکنیک Extruded earth ابزار قدرتمندی را در دسترس معماران زمینه گرا قرار میدهد تا آنها اجازه داشته باشند ساختارهایی را ایجاد کنند که نه تنها به محیط پاسخ میدهند، بلکه به زنده کردن هویت فرهنگی یک مکان نیز کمک میکنند.
تکنیک Extruded earth از دیرباز در صنعت آجر پخته مورد استفاده قرار میگرفته است. زمین تثبیت شده در انعطافپذیرترین حالت خود نیز از طریق دستگاهی، از قالب خارج میشود و فُرم مورد نظر را میسازد. بلوکها اغلب توخالی هستند و به طول دلخواه بریده میشوند. این تکنیک در قرن بیستم توسعه یافت.
در مقایسه با عمل خارج کردن آجر از قالب، در صنعت آجر پختهشده، این آجرهای خاکی تثبیتشده یک مشکل عمده را نشان میدهند: خاک مورد نیاز برای زمین، بسیار شنیتر از خاک پخته شده است. بنابراین خاک سایندهتر است و ماشینها با سرعت بسیار بیشتری آسیب میبینند.
خاک استفاده شده در تکنیک Extruded earth دارای ویژگیهای فیزیکی متمایز در مقایسه با سایر تکنیکهای ساختمان سازی خاکی است. از آنجایی که آزمایشات اکستروژن در مقیاس صنعتی به حجم زیادی از مواد نیاز دارد، در مقیاس آزمایشگاهی، توسعه مواد، متکی بر نمونههای تهیه شده با استفاده از روش های شکلدهی جایگزین خواهد بود.
مصالحی که هنوز در حال استفاده هستند، گواه بر وجود معماری خاک است که معمولاً با توسعه کشورها نیز همراه خواهد بود. این تکنیک برای ساخت آجرهایی از خاک استفاده میشود که شامل فشردهسازی یک مخلوط از زمین با خاصیت پلاستیکی و تثبیتشده، از طریق دستگاه، برای ایجاد شکل دلخواه است. این مخلوط باید تا 14 درصد آب داشته باشد، بنابراین باید به اندازه کافی سفت باشد تا شکل خود را حفظ کند، اما همچنان میتوان آن را از طریق قالب عبور داد. سپس مخلوط را با سیم برش به آجرهای جداگانه بریده میشود.
مراحل ساخت آجرهایی که با تکنیک Extruded earth ساخته میشوند، به شرح زیر است:
تکنیک Extruded earth با ارتباط ذاتی خود با مکان، پایداری و میراث فرهنگی، مسیر قانعکنندهای را برای معمارانی ارائه میدهد که به دنبال ایجاد ساختارهایی هستند که با محیط اطراف خود هماهنگ میشوند. فراتر از مزایای عملی، تکنیک Extruded earth بیانیهای قدرتمند در مورد رابطه ما با دنیای طبیعی و تعهد ما به ساختن مسئولانه ارائه میدهد. همانطور که ما با چالشهای تغییرات آب و هوایی و نیاز به شیوههای ساخت و ساز پایدار دست و پنجه نرم میکنیم، تکنیک Extruded earth با جذابیت همیشگی و سازگاری ذاتی خود، نویدبخش آینده درخشانی در معماری است.
(اگر هنوز با اصول معماری زمینه گرا آشنایی کامل ندارید، پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله "همه چیز در مورد زمینه گرایی در معماری" است.)
Source: dev.earth-auroville