معمار آملیا تاولا، گسترش صومعه سنت فرانسوا را بر اساس اصل بازسازی با رویکرد زمینه گرایی انجام داده است. یک بنای تاریخی نیمه ویران شده متعلق به سال 1480 که مدتها به حال خود رها شده بود. به عقیده معمار، هر کار یک اثر عاشقانه است! عشق به مکان، به ساختمان! او به نیروهای بالاتر و نامرئی ایمان دارد و صومعه سنت فرانسوا بخشی از این باور است! این قلعه که در بالای کوه قرار دارد، قبل از اینکه مکانی برای عبادت و استراحت باشد، یک قلعه دفاعی بوده است!
پُشت به گورستان و مشرف به روستایی که دائما در حال تماشای آن است! باغ زیتون مانند یک طوقی خوش خط و خال دور تا دور بنا را فرا گرفته، باغی شاد از میوه بهشتی! در مقابل ساختمان، مناظر باورنکردنی از کوههای کورسی وجود دارد! این صومعه قدیمی با زیباییهایی از جنس مذهب و ماوراءالطبیعه، به عنوان قلب منطقه خودنمایی میکند! و اگر معماری زمینه گرا پادرمیانی نمیکرد، این حلقه ارتباطی چشمنواز چه بسا از بین میرفت.
جالب است بدانید بطور کاملا محسوس، طبیعت در داخل ساختمان رشد کرده است! گیاهان بین سنگها لغزیده و به زره گیاهی تبدیل شدهاند که از فرسایش و فروپاشی ساختمان محافظت میکند! یک درخت انجیر در نمای خارجی به چشم میخورد و چوب با هدف حفظ ساختار، جایگزین آهک شده است. یکی از اجزای اساسی این بنای تاریخی، طبیعت است و طراحان به خوبی آن را گرامی داشتهاند، زیرا طبیعت، مدتها قبل از رستاخیز، از ساختمان خُفته محافظت کرده است! (اگر هنوز از اهمیت احترام به طبیعت در بناهای زمینه گرا آگاه نشدهاید،بهتر است مقاله صفر تا صد معماری زمینه گرا را مطالعه کنید.)
این داستان عاشقانه از جایی شروع شد که معمار در یک حرکت شجاعان تصمیم گرفت خرابهها را حفظ و با مس، قسمت تخریب شده را بازسازی نماید! ویرانههای به جا مانده از گذشته و مُدرنیته، همدیگر را در آغوش میگیرند و یکی میشوند! بدون شک این بازسازی با تقلید از شبح ساختمان قبلی و با هماهنگی با توده اولیه، استادانه به میراث منطقه احترام گذاشته است. استفاده از مس شاید در ظاهر یک ژست نرم و مُدرن به بنا بدهد اما برخلاف سنگ گرانیت، گرانبها بودن و تمایلش به گرفتن نور و بازتابش آن، دلیل عظمت آن است؛ مثل دعای راهبان و مؤمنانی که به آسمان فرستاده میشود!!
مشربیهها، نور را به داخل هدایت میکنند به ظاهر نور، جذب و پخش میشود، گویی از شیشههای رنگی کلیسا میگذرد! مشربیه را میتوان جلوه سنت در نماهای پویا در معماری مُدرن نامید! یک راهکار ظریف معماری برای حفاظت موثر ساختمان در برابر نور شدید خورشید. پنجره های مشبک با نام "مشربیه" عنصری کلاسیک در سبک معماری خاورمیانه و معماری اسلامی محسوب میشوند.
این ساختمان در حال حاضر به عنوان یک مرکز فرهنگی برای روستای مجاور استفاده میشود. پسوند مسی جدید آن یک گالری در طبقه همکف، یک فضای فرهنگی در طبقه اول و همچنین کتابخانه و بخش کودکان در طبقه دوم را در خود جای داده است. لطفا گالری تصاویر را با دقت ببینید، به راستی مس در قامت یک ماده نجیب و خیرهکننده، مکان را به یک تجربه تبدیل می کند. جایی که خورشید در آنجا فرود میآید...!